Aansprakelijkheidsrecht
Wat is aansprakelijkheidsrecht?
- Hoe lang zijn ouders aansprakelijk voor hun kinderen?
- Is de huurder steeds aansprakelijk voor brand in het gehuurde goed?
- Wat zeggen de artikelen 1382-1383-1384 van het Burgerlijk Wetboek?
- Wat is het verschil tussen strafrechtelijke en burgerrechtelijke aansprakelijkheid?
- Mijn hond heeft een kind gebeten. Ben ik steeds aansprakelijk?
- De televisie is ontploft. Kan ik de fabrikant aanspreken?
- Mijn man heeft ernstige complicaties gehad na een operatie. We krijgen geen bevredigend antwoord van de dokters, noch van het ziekenhuis. Wat kunnen wij doen?
- Sinds de verbouwingen aan onze woning, hebben wij last van waterschade. De aannemers wijzen naar elkaar. Wat moeten wij doen?
- Kan de overheid aansprakelijk gesteld worden voor schade aan mijn voertuig wegens een niet gesignaleerde put in het wegdek?
Wat doen wij voor u?
Lexcour-Advocaten is gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht. Het kantoor staat u bij tijdens onderhandelingen, bij het formuleren van een ingebrekestelling, bij het afweren van een vordering tot schadevergoeding, bij het begroten van een schade-eis, bij het onderzoek naar de aansprakelijke en bij het voeren van een proces in rechte. Onze aanpak daarbij is waar mogelijk preventief en steeds oplossingsgericht. In de menselijke beschaving moet de menselijke waardigheid worden beschermd door wetten en mogen de zwakkeren niet lijden onder de macht van de sterkeren.
Ons kantoor behartigt uw belangen zowel buiten de rechtbank (arbitrage, minnelijke expertises en onderhandelingen) als voor de burgerlijke en strafrechtbanken in alle zaken van het aansprakelijkheidsrecht, zoals o.m.:
- De beroepsaansprakelijkheden (architecten, aannemers, studiebureaus, medische en paramedische beroepen, apothekers, makelaars, notarissen, ...).
- De burgerlijke aansprakelijkheid.
- De objectieve aansprakelijkheid.
- De productaansprakelijkheid.
- ...